تبلیغات
شهر باغبانی - چیدن، بسته بندی، نگهداری وفروش انار
شهر باغبانی
`·.¸¸.·¯`··._.·`(horticulturecity)`·.¸¸.·¯`··._.·`

لینکدونی

آرشیو موضوعی

آرشیو

لینکستان

صفحات جانبی

← آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان : <1>
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

دیکشنری آنلاین

دیکشنری آنلاین





Powered by WebGozar

چیدن، بسته بندی، نگهداری وفروش انار

برای همه كسانی كه در بخش تولید فعالند مسئله بازاریابی و تجارت محصول حلقه انتهایی چرخه تولید محسوب میشود. محصولات باغی بجهت مشكل انبار مانی و فسادپذیری در این خصوص از وضعیت پیچده تری برخوردارند. واقعیت این است كه عمده تولیدات 800،000 تنی انار كشور در مقطع زمانی اواسط مهر تا اواخر آبان از روی درختان برداشت و بیشتر آن در همین زمان محدود روانه بازار میگردد. برای بیشتر باغداران امكان استفاده از روشهای مدرن نگهداری محصول فراهم نبوده و از اینرو محصول تولیدی علی رقم افت قیمت در این مقطع ناگذیر به بازار عرضه و یا به انبارهای غیر استاندارد و سنتی با درصد ضایعات بالا منتقل میگردنند.

در این صفحه سعی ما ارتقاء دانش بهره برداران و ارائه تصویری روشن و عملیاتی از مسائل مربوط به برداشت و بسته بندی و نگهداری انار و در نهایت تجارت صحیح و ارائه استاندارای متعارف صادراتی در خصوص این محصول ارزشمند میباشد.

چیدن میوه انار بصورت دستی انجام می شود، میوه رسیده انار با چرخش میوه به سمت راست یا چپ از شاخه جدا می گردد. در باغ های جدید الاحداث و ارقام پاكوتاه، یك كارگر به تنهایی میوه را چیده و آنرا داخل كیسه یا سطل یا سبد گذاشته و یا به آرامی روی زمین می گذارد. اما در باغ های قدیمی كه درختان دارای جثه بزرگ و ارتفاع بلند هستند، كار برداشت بوسیله دو نفر انجام میشود. یك نفر كه در كنار درخت، یا روی چهارپایه و یا روی تنه های قطور درخت ایستاد ومعمولاً با یكدست خود را نگهداشته و با دست دیگر انارها را تك تك چیده و به سمت نفر دوم كه معمولاً در زیر درخت می نشیند، پرتاب می كند و او انار را گرفته و به آرامی روی زمین می گذارد. بعد از اتمام كار، یا بطور همزمان توسط فرد دیگر انارهای چیده شده در پای هر درخت تفكیك و انارهای سالم و عاری از كرم گلوگاه در جعبه های مخصوص گذاشته و به انبار فرستاد ه می شود.

محصول انار بسته به واریته آن از اواسط تابستان تا اواخر آبان آماده برداشت از روی درخت میباشد. توجه داشته باشید رسیدن انار و افزایش سطح اسیدیته و رنگ پذیری و آبدار شدن آن همگی به تغییر دما و سرد شدن نسبی آن بستگی دارد. از اینرو باغداران در برداشت انار تابع شرائط دمایی بوده و تغییر دما نیز خود عامل خسارت نسبی به میوه های رسیده و افزایش میزان میوه های تركیده و زخمی میباشد. فارق از معیارهای سازمان استاندارد، درجه بندی انار در تجارت داخلی تابع اندازه و رنگ محصول، معروفیت ارقام و سلامت ظاهری میوه میباشد. بنابر این محصول باغ انار در زمان برداشت و در شرائط معمول به ترتیب ذیل قابل طبقه بندی میباشند.

1- انار های ممتاز و درجه 1 از گل اول شامل 25% كل محصول با وزن بیش از 300 گرم برای هر میوه
2- انارهای معمولی و درجه 2 از گل دوم شامل 30% كل محصول با وزن حدود 300 - 225 گرم برای هر میوه
3- انارهای كوچك درجه 3 از گل دوم شامل 15% كل محصول با وزن 225 - 175 گرم برای هر میوه
4- انار های خطی 5% كل محصول

5- انارهای كوچك بدون آفت و بیماری با تركیدگی و آفتاب سوختگی نسبی 15% كل محصول
6- انارهای ریز و نارس گل سوم 2% كل محصول
7- انارهای لهیده و آفت زده 8% كل محصول

طبقه بندی فوق بر پایه شرائط طبیعی و معمول یك باغ انار میباشد. در باغات ممتاز درصد میوه های درجه یك و ممتاز بعضا تا 50 درصد افزایش یافته و سطح ضایعات به 5 درصد كل محصول محدود میشود این در حالی است كه در باغات با سطح خسارت بالا میزان ضایعات بعضا تا 50 درصد محصول نیز افزایش میابد. در هر صورت باید توجه داشته باشید كه بطور میانگین حدود 30 درصد از كل محصول قابل عرضه به بازار مصرف نبوده و میباید جهت عرضه به كارخانجات فرآوری به شكل مناسب از روی درختان جمع آوری گردد.
در حال حاضر عمده باغات كشور از همان روش سنتی بجا مانده از دهه های پیشین به جمع آوری و چیدن انار از روی درختان اقدام میكنند. در این روش كل محصول با درجات مختلف و بعضا به همراه انارهای ضایعاتی از روی درختان چیده و در یك محل دپو میشود و سپس كارگران نسبت به جدا سازی و چیدن میوه ها با درجات مختلف در كارتن و جدا سازی ضایعات اقدام میكنند.

با توجه به تازه خوری انار، این محصول پس از چیدن در درجات مختلف روانه بازار مصرف میشود و محصول باغداران عمدتا در بازارهای اصلی میوه و تره بار جهت عمده فروشی عرضه میشود. به جهت تمایل خانوارهای ایرانی به تازه خوری این محصول، نحوه بسته بندی و چینش و عرضه و تجارت آن تحت تاثیر این موضوع قرار دارد. ار اینرو انار تولیدی باغداران به ترتیب ذیل روانه بازار عمده فروشی در داخل میگردد:

1- انار ممتاز در بسته بندی تك رج جهت مشتریان خاص به نرخ بالاتر از قیمت صادراتی عرضه میشود. افزایش قیمت این محصول در انتهای زمان عرضه در اواسط زمستان حدود 50% میباشد.

2- انار درجه یك با بسته بندی عمدتا تك رج با قیمتی نزدیك به نرخ صادراتی به بازار داخلی عرضه میشود. این نوع انار با افزایش قیمت 100% در انتهای دوره عرضه محصول در اواسط زمستان مواجه میشود.

3- انار درجه 2 در بسته بندی عمدتا 2 رج كه در ردیف بالایی انارهای مرغوب و درشتر چیده میشود. افزایش قیمت این درجه از محصول در پایان دوره عرضه حدود 50% میباشد.

4- انارهای تركیده، آسیب دیده، آفتاب سوخته و بدون آفت بهمراه انارهای نیمه رس از گل آخر در طوری نایلونی جمع آوری و به مراكز خرید كارخانجات فرآوری تحویل میشود. قیمت خرید این محصول در طی دوره برداشت با نوسان 50 درصدی مواجه میباشد.

با توجه به اینكه محصول در بازار داخلی پس از عرصه بسرعت به دست مصرف كننده نهایی میرسد. تعدادی از انارهای خطی سالم و انارهای درجه 3 , بسته به وزن آن همراه انارهای درجه 1 و 2 ادغام میگردد.

جدا سازی دقیق كلیه انارهای فاسد و آفت زده طی مراحل برداشت و طبقه بندی و جلوگیری از ادغام این نوع انارها با محصول تجاری عرضه شده به بازار مصرف و كارخانجات فرآوری از مسئولیتهای حرفه ای و اخلاقی باغداران میباشد. متاسفانه طی سالیان اخیر موارد فراوانی از بی توجهی در این خصوص و علاوه بر آن ادغام انارها از واریته های مختلف تحت عنوان یك رقم تجاری معروف در شهرستان ساوه رویت شده كه بازخورد بسیار بدی در پی داشته است.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

منبع : www.anar-iran.ir

درباره وبلاگ

مدیر وبلاگ : مهدی اسماعیلی

آخرین پست ها

جستجو

نظرسنجی

  • ترجیح میدهید مطالب وبلاگ بیشتر به چه صورت ارائه شود ؟





نویسنده

مترجم سایت